Betina

Smještaj u obiteljskim kućama i auto-kampovima, a za nautičare u marini omogućava vam beskrajan užitak u osebujnim plažama i kristalno bistrom moru.

Betina je ljepotica pučke mediteranske arhitekture pod zaštitom Ministarstva kulture kojom dominira barokni zvonik crkve sv. Franje Asiškog kod koje možete uživati u zvucima ljetnih glazbenih večeri. Mjesto očuvanih kulturnih tradicija i  tradicije brodograditeljstva u svojoj staroj gradskoj jezgri čuva uličice, u 17. i 18. st.  popločane kamenim oblutcima i žalom izvađenim iz mora. U čast izgradnje drvenog broda “Betinska gajeta” (1740.g) održava se tradicionalna Regata za dušu i tilo (16.8.),  kad i Muzej otvara riznicu brodograditeljskog blaga. Atraktivna Ženska veslačka regata Dlan & veslo već 45 godina se održava u sklopu Dana brganje (02.08.)najstarije pučke fešte na Jadranu u čast školjkarske tradicije.

Smještaj u obiteljskim kućama i auto-kampovima, a za nautičare u marini omogućava vam beskrajan užitak u osebujnim plažama,  kristalno bistrom moru, biciklističkim stazama i šetnicama do vidikovca. Betina Vam donosi mir, opuštanje i podsjeća Vas da romantika još uvijek postoji.